top of page
Schermafbeelding 2024-07-10 090242.png
bremberg.png

LEEFREGELS

Groenstraat 16
3294 Molenstede
013/33.38.86
directie@bubaodebremberg.net

 

Heen- en weerschriftje en/ of Klasbord
In onze school werken we dagelijks met een heen- en weerschriftje of mapje. Het is erg belangrijk dat dit iedere dag door de ouders bekeken wordt. Invulstrookjes dienen de volgende dag terug meegegeven te worden. Klasbord is een belangrijk communicatiemiddel tussen de ouders en de school. Gelieve dit dagelijks te bekijken.

 

Huistaakbeleid
Als school voor buitengewoon onderwijs type 2, bieden we tijdens de lessen activiteiten aan op het niveau van ieder kind. In de school wordt er heel intensief met de kinderen gewerkt. Huiswerk maken is voor vele kinderen dan ook een zware belasting. Daarom zijn er slechts enkele groepen of leerlingen die huiswerk meekrijgen. Er wordt steeds per leerling bekeken of huiswerk haalbaar en zinvol is.
Indien je nog vragen hebt hieromtrent, contacteer je best de klastitularis.

 

Kledij en juwelen
Mogen wij vragen uw kind in gepaste kledij naar school te laten komen. Elk jaar blijven een aantal kledingstukken op school liggen (mutsen, e.d.) en spijtig genoeg worden ze nooit opgevraagd.

Mogen wij er dan ook op aandringen de kledij van uw kind te merken!

Kinderen dragen ook best geen juwelen die ze kunnen verliezen. De school is niet verantwoordelijk voor ongemerkte kledij en juwelen die verloren gaan.
Omdat we motorische beweging en ‘buiten spelen’ heel erg willen promoten, kan kleding al eens bevuild raken. Voorzie uw kind dus liefst van makkelijke speelkledij.


Maaltijden
Dagelijks kunnen de leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs soep bekomen in de school. U kan hier wekelijks voor inschrijven.
Prijs van de soep: € 1

 

Groene - gezonde - school
Als groene school willen we het afval beperken. We vragen het lunchpakket in een lunchdoos te steken zodat de schriften, boeken en ander materiaal niet
beschadigd worden.

Ook fruit en koekjes worden in een doosje mee naar school gegeven. De klasleerkracht bespreekt met jullie of het fruit op voorhand geschild
moet worden. Lunchdoos e.d. duidelijk merken a.u.b. !!

 

In onze school wordt ENKEL water gedronken. Kinderen brengen geen andere drankbusjes of andere dranken mee naar school (uitzonderingen worden besproken met leerkracht). Gelieve je kind een eigen drinkbus mee te geven.
 

Op school wordt er niet gesnoept. Elke ouder is verantwoordelijk voor hetgeen zijn kind thuis eet, maar de school wil het snoepen niet stimuleren. Mogen wij dan ook de kinderen GEEN chips, chocolade, snoep mee naar school te geven.
Om het eten van fruit te bevorderen, zullen we ook dit schooljaar een vaste fruitdag inlassen. Uw kind kan wekelijks vers fruit krijgen voor € 7.50 per
schooljaar. U krijgt hierover nog meer informatie waarop u vrijblijvend kan inschrijven.

 

Verjaardagen
Wanneer uw zoon/dochter jarig is, mag dit gevierd worden in de klas. U spreekt met de klasleerkracht af hoe deze dag eruit kan zien. Een gezonde snack is zeker welkom. Snoep en dergelijke willen we zo veel mogelijk beperken. Om niemand uit te sluiten, hebben we liever niet dat er een cadeautje aan de andere leerlingen gegeven worden.

 

Luizenproblematiek
Ieder schooljaar weer worden we geconfronteerd met vervelende beestjes. De school heeft voor de aanpak hiervan een uitgebreid stappenplan uitgewerkt.
Indien uw zoon of dochter last heeft van luizen, zal u door de school gecontacteerd worden.
Leerlingen met luizen kunnen omwille van de snelle verspreiding van de kriebelbeestjes niet deelnemen aan het zwemmen, Sherborne, snoezelen of buitenschoolse activiteiten (o.a bos- zeeklassen). De school biedt wel een alternatief aan. De ouders worden hiervan op de hoogte gebracht.

 

Omgaan met zorgwekkende signalen
Als school hebben we de opdracht om respect te hebben voor de kinderrechten. De school is genoodzaakt om het CLB te betrekken bij vermoeden van
kindermishandeling of verwaarlozing. De school heeft hiervoor samen met het CLB een stappenplan uitgewerkt. Indien u hier zelf vragen of opmerkingen rond heeft, kan u contact opnemen met de school (orthopedagoge) of het CLB. Bij ernstige verontrusting kan u zelf contact opnemen met: Meldpunt kindermishandeling 1712.


Kleuter – en Schooltoeslag (voorheen studietoelage)
Op 1 januari 2019 is het Groeipakket van start gegaan: de vernieuwde kinderbijslag. De schooltoelagen (toelage voor kleuter-, lager en secundair
onderwijs) worden vanaf schooljaar 2019-2020 vervangen door de kleuter- en schooltoeslag en worden dus geïntegreerd in dat Groeipakket. Leerlingen (kleuters + lager) moeten voldoende dagen aanwezig zijn om recht te hebben op deze kleuter-/ schooltoeslag. Je moet geen aanvraag meer indienen bij de afdeling Studietoelagen.

De berekening en uitbetaling van de schooltoeslag zal gebeuren via je uitbetaler van het Groeipakket (het vroegere kinderbijslagfonds). Al je vragen
over de schooltoeslag kan je stellen via je uitbetaler van het Groeipakket. Ook op www.groeipakket.be vind je heel wat informatie.

 

Afspraken bij crisissituaties
De stappen die de school onderneemt ingeval van een crisissituatie zijn vastgelegd in een draaiboek en besproken met de personen en organisaties die
hierin een rol spelen. Er zijn vaste evacuatieplaatsen waar we de leerlingen veilig kunnen onderbrengen.
De directie en het bestuursorgaan beslissen, indien nodig na overleg met andere instanties (vb. stadsbestuur, politie, CLB, ... ) of en naar waar een evacuatie nodig is.
Het zijn ook directie en bestuursorgaan die beslissen of leerlingen op de evacuatieplaats mogen afgehaald worden.

 

In geval zich een crisissituatie voordoet, tracht de school zo snel mogelijk de nodige informatie te verspreiden via de website: www.schooldebremberg.com.
Elke crisis is anders, elke school en elke leerling is anders. We vragen u erop te vertrouwen dat wij zorgen voor de veiligheid en het welzijn van uw kind. Elke beslissing die we nemen, ook al is die soms wat ongemakkelijk voor ouders, is gebaseerd op deze bezorgdheid.
Hou steeds de website in de gaten voor de laatste update. Heeft u hieromtrent vragen, kan u ons steeds contacteren.

 

Adresverandering
Adresveranderingen worden, indien mogelijk, vooraf of zo snel mogelijk aan de directie gemeld. Indien de woonplaatsverandering een schoolverandering tot gevolg heeft, geeft u naam en adres van de nieuwe school op zodat de school de wettelijk verplichte formaliteiten ten aanzien van de inspectie kan verrichten.

 

bottom of page